Då var det ett tag sen igen som vi skrev.

Martin har varit i Tyskland på övning medan jag och barnen var hemma. Jag var på gåfest på helgen och då var farmor Gunilla snäll och kom ner och passade barnen. Sen blev det midsommar och vi hämtade upp Martin på jobbet som precis landat och styrde mot Djurö, Stockholm. Vi hade en supermysig helg tillsammans med hela familjen Karlsson och Grubb. Inge, Gunilla och Rasmus åkte hemåt igen på söndagen och vi stannade en vecka. Vi badade, gjorde utflykter, sov middag, njöt, barnen lekte och lekte och de stora kunde få till några löppass med. Det var helt enkelt väldigt bra.

Efter den dryga veckan i skärgården åkte vi till Nyköping, Strandstuvikens camping där Anders och Gunilla var med sin husvagn. En kortare visit blev till en tältövernattning, mysigt hade vi. Dagen efter åkte vi till Kolmården i två dagar, Edvins favorit var delfinerna (såg delfinshowen 2 ggr) och ökenhundarna. Lage tyckte att alla djur var roliga att se på. Sen åkte vi till Söderköping och beslutade oss för att åka ut till S:t Annas skärgård för att leta boende, vi hittade en stuga på en camping med havsutsikt och springavstånd till lekplats. Edvin anordnade springtävling på kvällen för oss, ner för backen runt lekplatsen och mål vid stenar på stranden. Priset var förutbestämt oavsett vem som vann, mamman och pappan varsin godishusvagn och Edvin hela påsen (vilket var hans lördagsgodis). Dagen efter åkte vi till Falla bagarbod som tillverkar ekologiskt bröd och ostkaka, trevlig butik och cafe. Sen åkte vi till Jönköping, Martin for till Örserum för att ta tid. Jag o barnen köpte sandaler till Lage, gick på internationell matmarknad och doppade fötterna i Vättern. Edvin undrade om vi var på Nordpolen eftersom det var isvatten, ca 18 grader men i luften var det dryga 30. Efter helgen i småland och två veckor på resande fot, Martin hade nästan 4 veckor, så åkte vi hem till Harplinge. Edvin sa när vi kom hem att det var skönt att vara hemma igen och leka med sina leksaker men att vi får åka på utflykt snart igen. Samt att Lage är den bästa lillebroren i universum.

Under tiden vi var borta lärde sig Lage att ställa sig upp på fötterna mot saker och övat upp sig krypförmåga. En tand upp har spruckit igenom där uppe och den andra är på väg. Dock slog han i sin nya tand sista dagen i Jönköping vilket ledde till blodutgjutelse, blir ett besök till tandläkaren senare i veckan. Dock tror vi det mest var tandköttet som slogs i och det blev en rejäl fläskläpp. Han har lärt sig några ord: titta, tack.Han är på god väg med pappa med men ska bli mer medveten om vem som är det, han säger pa och pappa en hel del. Han pratar på väldigt. Vinka och klappa händerna är också färdigheter han lärt sig. På 10 månaders kontrollen hade han växt till 78 cm.

Edvin har blivit en riktig klätterapa, överallt är han. Ett annat djur han provat på är hund till Ebbe då han hämtade en freesbe som kastades av jägaren. Här hemma har han de senaste dagarna varit häst och galopperat i huset.

Igår hade vi besök av min kursare Christian och hans familj Frida, Alice och Ebba. Det var oerhört kul, var ett par år sen vi sågs men vi fortsatte där vi slutade sist. Alice är ett år yngre än Edvin och de lekte från första stund som ler och långhalm. Ebba har hunnit bli 3 mån så om ett år blir det nog full fart på henne och Lage. En supermysig och varm dag.