Edvin kör bil

Edvin kör bil

Idag gjorde vi utflykter i omgivningarna, då det var ett evenemang som kallas ”Turista hemma”. Det går ut på att alla sevärdheter och turistobjekt håller öppet innan säsongen startar för de som bor här. Vi var på följande ställen:
– Harplinge väderkvarn. Det var kul att få gå ända upp i toppen och titta på utsikten samt se hur en gammal (1890) väderkvarn fungerar på insidan.
– Bårarps hjorthägn. Vi såg mängder med hjortar på lite håll, men även ett par lite mer nära. Vi köpte även med oss lite kött hem och så fick man provsmaka deras köttfärsgrillspett. Detta kan vi klart rekomendera då det är mycket gott kött till verkligt bra pris!
– Särdals kvarn. Här fick man inte gå upp och titta i kvarnen, men de säljer sylt, saft m.m. Så det blev lite inhandlat, samt att de har en mindre handelsträdgård där vi köpte ”Trift”. Här passade vi på att äta lunch. Det blev ost och skinkpaj samt kaffe. (Dyrt och ganska snåla portioner, men trivsamt i solen.)
– Slutligen besökte vi Skintaby smedja där en riktigt trevlig kille tog emot oss och visade runt bland hans fina smides och trä arbeten. Främst var det trädgårdsmöbler och likande han hade till försäljning.