Nya iMac

Nya iMac

Så, nu har den anlänt.

Det var en ganska speciell resa för att få tag på just den modell jag ville ha. Det började med att vi beställde datorer genom en lokal datorförsäljare. Han lovade dock mer än han kunde hålla och efter några vändor fram och tillbaka så avbeställde vi hos honom.

Nu skulle jag alltså fixa den på annat sätt. Ringde runt i närområdet (Göteborg), men överallt skulle det vara ca 10 dagars leveranstid. Så även på Applestore på nätet.

Då tänkte jag att eftersom det öppnar en ny mac-butik i Halmstad, så kanske de råkar ha något exemplar i lager. Väl på plats i butiken så undersöker de sitt lager, men jag får samma besked som på de andra ställena. Dvs ca tio dagars leveranstid. Ja ja, inte mycket att göra mer än att skynda till nästa ställe på andra sidan stan. Canon-Center. Där blev man inte särskilt väl bemött och Macar sålde de endast i minst tio-pack! Nu såg det helt enkelt inte särskilt ljust ut, det var väntans tider som stod på programmet.

Vid den här tidpunkten kom jag på att jag glömt logga av bilen från parkeringen inne i stan. Så när jag ändå åker tillbaka för att ”logga ut”, så beställer jag en dator genom MacHuset vid Lilla torget i Halmstad.

Det var inga problem att lägga en sådan beställning, och ganska nöjd säter jag mig i bilen för att dra mig hemåt denna fredageftermiddag. När jag kommit bara ett litet stycke hemåt, ringer telefonen. Då är det Johan på MacHuset, som har ”hittat” ett exemplar av den modell jag beställt! Så det blir helomvändning och det visar sig att de sökt lite noggrannare bland alla kartonger och hittat ett exemplar.

Så, nu har jag provkört den hela helgen och kan konstatera att jag är väldigt nöjd. Jag listar lite för och nackdelar som jag konstaterat hittills.

– Mycket snyggt gränsnitt.

– Känns effektivt att jobba med.

– Tyst dator.

 

– Spelutbudet är mycket dåligt.

– Mycket annorlunda mot vad man är van vid.

 

Det skall i alla fall bli oerhört kul att testa att köra Mac.

Om någon undrar varför jag har valt att gå över till Mac från PC, så beror det på ett flertal orsaker. En tungt vägande är att jag köpte en iPhone i våras. Om Apple är hälften så bra på datorer, som de är på PDA:s, så kommer jag att bli mycket nöjd med min iMac.

En annan orsak är att jag inte hört någon, inte en enda Mac-användare som funderat på att byta till annan hårdvara eller OS. Det tyder på att det är en produkt som man blir nöjd med.

En tredje och inte minst viktig orsak är att ända sedan jag träffade min vän Mattias Elfström för första gången, som frivilliganställd på Lv6 hösten 1995, har han idogt hävdat att Mac är bäst och att Windows/PC suger. Nu är det upp till bevis. 

Jag får anledning att återkomma i detta ämne efter ett tag, när jag vant mig och jobbat ett tag med den.

Lite länkar till inspirerande läsning:

Carl Bildt

50 reasons

Barack Obama

Dmitrij Medvedev