200913125912765jpg-447c397279-pixelsLite låtar som just nu ligger i min löpningsspellista. Inte listade i någon särskild ordning. Hoppas at de kan vara bra inspiration till andra. Delge gärna i kommentarerna vad ni har för favoritmusik när ni tränar.

  • Jethro Tull – Pussy Willow – Aggressivt upptempo kombinerat med melodiösa slingor ger inget utrymme för att ta det lugnt eller slå av på farten.
  • Timbuktu – Alla vill till himlen men ingen vill dö – Skönt gung att bara vagga med i medan kilometrarna försvinner bakom dig.
  • Kenta – Just idag är jag stark – Ger styrka och energi hur trött du än är!
  • Amy MacDonald – This Is The Life  – Lagomigt BPM för 4:30 tempo.
  • Survivor – Eye Of The Tiger – Kanske mer klassiker än väldigt bra… men funkar riktigt bra som humörhöjare när det går riktigt segt.
  • Lars Winnerbäck – Kom Ihåg Mig – Oj oj oj, passar min steglängd och tempo perfekt för 4:20 tempo. Och det är helt omöjligt att inte ta i när man hör denna låten.
  • Kleerup – 3 A.M – Vet inte riktigt vad som gör det då det är en ganska lugn låt, men det är få låtar som ger så myket energi som denna. Kanske är det Marit Bergmans röst som gör det?
  • Tim Minchin – Fat Children – Gör sällskap med Flight of the Conchords som de humoristiska inslagen i spellistan. Inte alls dumt med stand-up liknande låtar som för tankarna bort från trötthet och smärta.
  • Secret Service – Oh Susie – En discoremix av denna grymma låt ligger med på spellistan. Discoversioner fungerar över lag ganska bra då de ofta är ganska uptempo vilket ger ett gott driv i löpningen.

1058136jpg-534c397480-pixels-2Meningen med detta inlägg var att tipsa om lite bra löparmusik, men efter jag gjort det kom jag på vad många av dem handlar om. Kolla in texterna till musiken i min löpar-iPod.

Alla vill till himlen men ingen vill dö – Timbuktu

”Staten backar bakåt, företagen tar över och dom pratar massa prat men ger oss dåliga löner.”

Pussy Willow – Jethro Tull

”Hear her typewriter humming cutting dreams down to size again.”

Just idag är jag stark – Kenta

Inget i texten som utmärker den i likhet med övriga, men det kanske inte är någon slump att det klassiska arbetarlaget Hammarby har den som kampsång.

9 To 5 – Dolly Parton

”…they got you where they want you… …Its a rich mans game. No matter what they call it. And you spend your life…”

Midnatt till sju – Moneybrother

”du jobbar från midnatt till sju, väntar på något bättre, det är utom räckhåll nu.”

Upp till kamp!

Slutligen kan jag tipsa om en riktigt häftig mp3-spelare för löpning.apple-ipod-shuffle-den-forsta-musikspelaren-som-talar-till-dig1 Nya ipod Shuffle.

http://www.apple.com/se/ipodshuffle/