Kände bara att jag måste kräkas lite på Dr Phil McGraw…
… såg delar av ett avsnitt i morse och tappade hakan flera gånger under programmet. Det handlade om gifta par som hade bråkat om saker, och så skulle Dr Phil döma vem som hade rätt! Ja, det låter komiskt, och det var det. Men sorgligt, eftersom många litar på puckot. Phils fru satt i publiken och bekräftade med jämna mellanrum vilken go gubbe han är.
Men, nu till det som fick mig att reagera starkt på detta avsnitt. Lång historia kort:
Herr och Fru X bråkar om hur mycket kläder deras flickor (11 och 15 år) skall ha på sig!
Efter ett långt reportage där man får se flickorna leka i trädgården i sina kläder som enligt Herr X var oanständiga. Dock hade de minst lika mycket kläder på sig som de flesta svenska tjejer har när de går i skolan eller på stan, betydligt mer kläder än vad tjejer ofta har på disco och ABSOLUT mer kläder än vad tjejer har på stranden eller i badhus…

Då kom Phils dom:
Herr X har rätt, klä på era barn!!!

(I bakgrunden blinkar meterstora bokstäver: PHIL IS RIGHT!)

Motiv enligt Dr Phil:
1. Killar i 13 – 16 årsåldern kokar av testosteron, de har inget blod i sina ådror, det är testosteron. De kommer kasta sig efter all naken hud de ser och era flickor kommer att råka illa ut.
2. Tro mig, som psykolog har jag träffat thousnads of konstiga människor, pedofiler och andra skumma typer. Ni skall i och för sig inte vara rädda för dem, men ni behöver ju inte göra REKLAM för det heller.
3. Om man inte tar i med hårdhandskarna nu, och tvingar på flickorna kläder, hur skall det då gå när de gör revolt mot sina föräldarr om några år??

Därför har Dr Phil fel enligt mig:
ALLA får bära vilka kläder de vill, så länge det inte skadar någon annan. Enkelt!
INGEN, vidrör, förnedrar, kränker eller påtvingar sig någon annan. Enkelt!

Denna ”enkla” teori kan givetvis utvecklas, men hur jävla svårt kan det vara att fatta att ALLA har friheter, bland annat att välja kläder?

Avslutningsvis till dig Dr Phil: Om man inte sätter upp en massa dogmatiska och meninslösa regler, så undiker man smidigt en revolt.