Edvin bakar pepparkakor

Edvin bakar pepparkakor

Idag på farsdag premiärbakade Martin och Edvin säsongens första pepparkakor, det blev mamma Mu, Kråkan och en bjällra (som Edvin fick för sig var en sten och envisas med att det är det fortfarande med glimten i ögat). Det var väldigt gott att få en nybakad till kaffet.

Jag har fått en vetesurdegsgrund av Marie och har matat del av den under veckan och nu fått ihop till ett kanelbullsbak. Har den på förstajäsningen som tar 4-6h, ska bli spännande och se hur degen är och om den jäser….iiihh…. vad gör man annars… Tar lite jäst, vätska och mer mjöl för ny jäsning? Har snart gått halva tiden så får väl gå och kolla om det hänt något.

Jag har även satt en surdeg till imorgon men då blir det ett matbröd, levain. Det känns kul att ha kommit igång med surdeg igen efter uppehåll över sommaren med barnafödande mm. Jag kan tacka Herman och Sofia Jönsson för den starten 🙂

I eftermiddag ska vi på fika till Loippos i deras nya hus i Getinge där det renoveras för fullt. Var där för någon vecka sen och det ska bli kul att se vad som hänt sedan dess. De har röjt ur hela huset och hade satt upp en vägg sist. Efter den fikan så hinner jag förhoppningsvis hem o grädda mina kanelbullar och sen vidare hem till Bj för att fira fars dag.

Igår tog vi ner Edvins gamla babykläder stl 68-74 som jag har börjat plocka med till Lage. Hittade även förra årets vinterjacka och skor till Edvin men han har passerat den storleken så det blev till att köpa ny jacka, är uppe i stl 110, vad han har blivit stor… Förra säsongens overall är precis lagom om än lite kort i ärmarna men får ta långa vantar 😉

Magic mouse

Magic mouse

Martin har köpt en ny mus för pengarna han fick i födelsedagspresent. Mycket bra! http://www.apple.com/se/magicmouse/

När vi tar tag i Lages händer när han ligger ner så reser han sig upp till stående, här ska inte sittas… Han njuter varje gång han kommer upp och kan se sig omkring från en annan vy. Han börjar även att greppa lite, kan ta tag i saker om än slumpvis men när det hamnar i handen kan han hålla fast. Tar tag i min tröja när han ammar, mössan om den ligger i hans knä och igår kväll så hade han fått tag i nappen när han skulle somna. Ligga i babygymet är intermittent kul, bättre att ligga på mage eller titta över axeln på mamma eller pappa. Prata är något som är riktigt kul.

Edvin o Lage

Lagom nöjd Lage

Edvin undrade vart pumpbilden tagit vägen så lägger in den på detta inlägg

Edvin undrade vart pumpbilden tagit vägen så lägger in den på detta inlägg

Korvgrillning i regnet

Korvgrillning i regnet

Morfar och Edvin spelar Blixten-spelet

Morfar och Edvin spelar Blixten-spelet