Idag har vi varit och vaccinerat Edvin.

De hade pratat om vaccinationen på dagis idag, en del barn hade tagit, andra skulle ta och många skulle ta idag. Edvin hade sagt: ”Jag struntar i sprutan”. Han vet ju vad han vill/önskar.

Hela familjen följde med i hopp om att jag och Martin också skulle få en spruta. Det var inte riktigt läge. Förra veckan hade föräldrar som följt med barnen  fått det men det har ju blivit en del skriverier om det i våra lokala medier,  så nu var de väldigt hårda på endast barn. När vi kom dit 1530 var det 50 m kö, vi som trodde att vi var tidiga då de skulle öppna 1600. Men efter 5 min var kön 100 m, vilken hysteri… Vi träffade vår granne som varit där 1500 och redan då var det så mycket folk att de strax därefter började vaccinera. Martin och Edvin stod i kön som var till stor del utomhus medan jag och Lage tog oss in för att äta. 1h i kö innan Edvin blev registrerad sen 30 min väntan till vaccination slutligen de obligatoriska 20 min för att se så man mår bra.

Förra veckan när vi var där så var det slut och då blev han inte direkt besviken. Idag laddade vi med en belöning/muta redan hemma. Jag tog med en klubba som han skulle få efter sprutan, han tittade på den några gånger när jag hade den i fickan. När vi var på vårdcentralen frågade han om han fick äta den men vi kom fram till att det var ju efteråt han skulle få det dock kunde han få ha den i sin ficka. Det var inte lockande, det var ju ett steg närmare sprutan… När det till slut var dags för Edvin deklarerade han för sköterskan att han inte ville och fick ännu en gång förklaring om varför man tar den. Efter krokodiltårar och många ajajaj fick han välja ett klistermärke, en tiger med ögon som kan röra på sig. Strax därefter kom han på klubban och hittade en av sina bästa kompisar på dagis som väntade på sprutan, det onda var borta och istället blev det frustration över att gå hem när de precis kommit igång att leka.

Spruta nr2 har vi inte börjat diskutera utan fokuserat på att han kan få hålla mig och Martin i handen när vi ska ta om någon vecka.