Förra veckan var vi på återbesök med Lage på barnakuten. Andningen hade blivit bättre så vi fick behålla inhalatorn ett dygn till och sedan lämna tillbaka den om läget var stabilt eller bättre. Vilket det var en dag senare. Dock hade örat som hade rodnad vid första besöket blivit öroninflammation, kom väl inte som en chock för mamman då Lage varit lite oroligare under senaste dygnet. Men det var skönt att få pencillin för då vet man att det blir bättre snabbt. Det visade sig vara ett virus på den andra förkylningen och troligtvis RS men eftersom vi inte blev inlagda så får vi inte svar på det då de inte testar detta p ga tvister med försäkringsbolagen. Enligt läkaren så var förloppet så eftersom han var som sämst på 4-5 dagen och sen ebbade sakta ut. Då var det avklarat och skönt att vi slapp bli inlagda.

Edvin har varit lite hostig och feber någon kväll och somnat tidigt men i övrigt pigg så det är skönt.

I helgen var vi på liten tårtfika hos Kickan som fyllde år i lördags på Ebbes namnsdag.

Säsongspremiär för grillning på altanen hade vi i lördags och då passade vi på att skotta bort den mesta av snön på altanen, idag tog jag de sista isflaken. Edvin fick fram sin traktor och cyklar och njöt av att kunna cykla på altanen. Han hade en bondgård med en lada där han parkerade sin traktor och sin traktormotorcykel (trehjulingen), den hade tre dörrar i ena änden och två i andra. Allt detta i Edvin fantasi som han målade upp bildligt för oss. Det blev även premiär för gungan, en oerhört lycklig Edvin gungade läänge som dessutom var mycket nöjd av att ha lärt sig hoppa upp själv.

Jag har korrigerat stödhjulen på cykeln Edvin fick av Lage så nu snurrar inte drivhjulet i luften på de ojämna vägarna.Det har gått väldigt bra, idag på vår väg till och från öppna förskolan cyklade han ifrån mig och Lage med mycket nöje.

Karin har passat på att haft både lite nytta och nöje. Varit på andra och sista utbildningstillfället på första hjälpen för barn, fårr lära mig hjärt o lungräddning, vad göra vid satt i halsen, lite tips på brännskador, sårskador mm. Det mesta var sånt jag utbildar soldaterna på men lite nya tips och riktat på barn. Hjärt o lungräddning barn har jag inte gjort innan vilket var bra att få lära sig och det bästa vi fick reda på är att det händer i stort bara barn som har någon sjukdom. Det de kan få är andningsstopp men eftersom man startar med 5 inblås så brukar de komma igång. Det jag själv kände jag helst ville få var handledning vad man gör när barn sätter i halsen. Detta var lite nöje med eftersom det blev egentid för mamman men det kom ett tillfälle senare i veckan då jag gick på Cecilia Frode – En stjärt på himlen. Jag fick med mig min mamma och pappa, vi hade en riktigt mysig kväll med både skratt, lite att fundera på, kaffe och hann byta några ord.