Äntligen kan man väl säga ;-), så känner vi oss trångbodda så att vi känt att vi varit tvungna att ta tag i vår boendefråga. Vi har ju funderat i typ 2år men eftersom vi fixat ordning här hemma så att vi trivs väldigt bra så har vi dragit på det. Men nu behöver Lage ett eget rum eller dela med Edvin men inget av det funkar i vårt hus. Många övervägningar  har det blivit, bygga ut i både stort och smått men det känns inte helt rätt till 100% och kan ju också kosta en liten peng. Efter besök på banken med hårdare regler om sälja innan man köper nytt, måste ha minst 15% till insats – inga topplån, så känns det bästa att sälja. Då vet vi hur mycket vi får i vinst och kan lägga in i nytt hus och har möjlighet att spara upp till resten.

När väl beslutet om att sälja var fattat så började jag kolla på lägenheter och hittade ett par som skulle passa oss, ett parhus och ett som är ett litet radhus. Vi visste nog inte riktigt att det fanns sådana lägenheter till hyrning men perfekt för oss, vi satte upp oss i kön och hoppades, inflyttning 1/4 kunde ju bli lite tajt… Men med bra poäng hos uthyrningsfirman så blev vi erbjudna parhuset som var lite dyrt för vår smak egentligen även om det är nybyggt, handläggaren var snäll så vi fick vänta att lämna slutgiltigt besked i några dagar till hon kunde handlägga radhuset. Vilket vi fick!!! Det känns väldigt bra, 5 rum i två plan, uterum, lite gräsyta, ytterdelen av huset, lekplats utanför dörren. Det är från början av 90-talet så det har lite slitningar men vi ska få lite fixat. Så nu ska vi njuta av att ringa en vaktmästare när något behöver fixas ;-).

Nästa steg har varit dagis och mäklare. Förra veckan hade jag drop-in för mäklare kändes det som… tre stycken var här och alla kändes bra men småsaker fick avgöra så nu ska vi skriva avtal med honom i helgen och fota huset början av nästa vecka samt få hit besiktningsman. Enligt planen så kommer huset ut på Hemnet nästa fredag.

Kommunala dagisen är fulla i området och många barn går i Gullbrandstorp vilket ligger halvvägs till Harplinge och då känns det som vi lika gärna kan ha kvar barnen där. Vi har tur att det finns många privata i området efter mycket ringade till olika i slutet och början av veckan fick jag napp på ett montessori som kunde ta emot Edvin i maj. De andra skulle han ev kunna börja efter sommaren men det känns långt att pendla eller att ha honom hemma och jag vill ju börja jobba i vår. I alla fall var jag och Lage och besökte förskolan i tisdags och det kändes väldigt bra och vi har fått muntligt beslut att vi ska påbörja inskolningen 9 maj, kontrakt är postat. Tyvär kan inte Lage börja där då man måste vara 2,5 år fär att börja där och det var väldigt förståligt då allt matrial finns framme och den lilla stunde vi var där så var klåfinger på en del. Efter besöket så åkte vi till ett annat dagis närmare huset på vinst och förlust, de var väldigt trevliga och vi fick rundvandring. De är ett montessoriinspirerat-djur och naturdagis och de verkar har plats för Lage i maj också. Vi väntar besked nästa vecka, hoppas hoppas.

Med andra ord verkar de stora stenarna falla på plats för oss med en oväntad snabb följd, fast jag har ju legat i också…

Helgen som var kom Inge och Gunilla och hjälpte oss att fixa till många små byggjobb, väldigt snällt och bra och trevligt, TACK!!! Ovärderligt för oss nu!

Till helgen ska vi flytta ut en del möbler som fyller för många hörn som ska lättas upp inför fotograferingen och visningarna. I veckan har vi kört en del kartonger som fanns i garaget och som packats här inne, även här TACK till Gunilla och Anders för lån av en del av ert förråd!!!!

Är det någon som vill ha något att göra till helgen eller kommande så kan vi erbjuda lite att göra, finns allt från packa lådor, bära och putsa fönster. Men vi har en liten risk om man har en liten som inte haft vattkoppor, för Lage verkar äntligen ha fått det. Ska ner till Ragnhild i em och kolla, det är bara 4-5 st än så svårt att fastställa. Men man kan ju vilja ha det som vi, så välkomna. Nu ska jag fortsätta packandet medan Lage sover och Edvin är på dagis, det finns ju en del som man inte behöver liten hjälp med ;-).

Försökte lägga in en ritning på lägenheten men efter några försök så väntar jag till min IT-konsult kommer hem ;-), så vi hoppas att det ska funka snart…

…nu funkar det. //Konsulten 🙂