1 december och det känns som en evighet sen det var slutet av augusti. Idag fick Lage sina första sprutor, en mot kokhosta, difteri mm och en mot lunginflammation och öroninfektion. Han blev ledsen men det gick över rätt så fort så nu återstår och se om det blir några biverkningar… Vikten har nått 6825 g och 66 cm lång. Igår var vi på första BVC-gruppträffen, vi var 4/7 föräldrar o barn närvarande och vi hade besök av barnmorska. Edvin tyckte det var lagom kul mot slutet så nästa träff ska en av oss försöka vara hemma med honom.

Lages favoritsysselsättningar just nu är att stå upp, sitta (försöker sätta sig upp i babysittern och vi har tagit fram barnstolen så han kan sitta med oss när vi äter, blir arg om han får sitta nere i sittern), äta på sina händer, bita på någons hand, prata (särskilt på skötbordet eller med Edvin). Han försöker vända sig, ligger han på sida så vänder han till mage. Ta saker är väldigt svårt fortfarande men får han tillräckligt med tid på sig och koncentration så tar han saker men vad ska man göra med dem sen när man fångat dem…

Edvin har öppnat första luckan i sin Spindelmannenchokladkalender och han bedyrade att chokladen var god. Imorse såg vi första avsnittet på julkalendern på TV och även den var bra tyckte han, just nu är allt som är superhjältar bra. Han berättade precis att spindelmannen är bästast.

En av helgerna firade vi Filip som fyllt 8 år.

Helgen som varit var vi på födelsedagsfest hos Fredrik, Eva och Alex som firade i efterskott eftersom de flyttade vid sina födelsdagar. Lördagen bjöd på 80-års kalas för Karins mormor Märta, det firades här i Harplinge församlingshem. På söndagen gick vi till en lokal butik för att titta på julskyltning. Karin och Lage tog en snabb sväng in till Bj för att hämta lite barnkläder till Lage innan han växer ur dem och sa hejdå till Marie och Lena som var hemma över helgen.

En reflektion är att familjen tagit 5 vaccinationer på 3 veckor varav då Lage är värst med 2st 😉