Jaha då har vi avverkat Lages premiär på akuten igår kväll.

Efter att ha varit förkyld i en månad med ett par feberdygn som släppt efter det så blev han sämre förra veckan. Innan har han varit snorig, lite hostig, lite matvägran och väldigt gnällig periodvis vilket vi har tänkt att det är tänderna som spökar som är på väg upp och det har det nog varit. Men senaste dagarna har det varit en annan intensivare hosta, pipig och tung andning och febern ville inte ge med sig, total matvägran förutom amning (skönt att han gör det) och igår ville han inte ens leka eller skratta, inte ens mot Edvin. Han ville sova hela tiden men vaknade efter kort stund av sin hosta och var oerhört irriterad över det.

Så Karin och Lage fick köra in. Vi fick komma in snabbt, fortfarande feber och han har gått ner 200g på mindre än en vecka.  Väldigt snart fick han andas in adrenalin efter telefonkontakt med läkaren. Han verkade tycka det var väldigt skönt att andas den fuktiga luften i masken, satt helt tyst och stilla. Efter lite väntan kom läkaren och berättade att det kan vara en bakterie (ett sådant förlopp) eller kanske RS-virus (går tydligen mycket sådant nu). Det blev en panodil, stick i fingret för att leta efter bakterie motsv och mer mask med antiflammatoriskt denna gång. Han hade lite rodnad i ena örat.

Efter en tupplur för Lage och lite OS, 5-milen på svt-appen för Karin vaknade Lage och log och ville leka, Panodilen hade gjort sitt. Skönt att få se lite av den piggare Lage igen. Efter en dryg timmes väntan på provsvaren fick vi reda på att sänkan var bra men de vita blodkropparna var inte alls bra, hmm det gav läkaren huvudbry för de brukar hänga ihop. Men hon hade skickat ett till prov där man delar upp blodkroppsprovet men det får de svar på idag. Vi ska på återbesök imorgon för att få svar. Andningen blev lite bättre efter behandling och vi fick kvittera ut en inhalatorapparat  och medskickade adrenalinkurer för att underlätta andningen. Adrenalinet vidgar luftrören. Så nu får han det ungefär var fjärde timma. Han fick ytterligare en panodil inatt och imorse bara 37,2 i feber  men fortfarande jobbigt med andningen, hosta och lite snor. Idag orkar han iallafall busa lite med Edvin och har precis fått i sig lite rivet äpple med apelsin. Storebror hjälper på ett föredömligt vis till med att trycka på knappen när Lage ska inhalera och berättar att man får inte ta på andra saker när man fått snor på händerna för då blir det bakterier på allt annat.